Home Page > Blog > Het begin: alweer een jaar geleden

Een jaar geleden alweer, niet voor te stellen, zaten we nu volop in laxeermiddelen; want het was maar poep. Nu, een jaar later weten we veel meer, weten we wat het is om je ergste nachtmerrie te beleven. Weten we dat ook daarin de mooiste dingen naar boven komen. Zoveel mensen die meeleven. Emotioneel ontzettend in verwarring. De mooie dingen en de intens verdrietige gevoelens lossen elkaar in sneltreinvaart af. Een jaar geleden nog maar liep ik met Róan in het ziekenhuis op de arm en riep ‘Het is maar POEP, over een paar dagen loop je weer als een jonge hinde’. En nog niet eens een jaar later loopt hij wel als een jonge hinde, maar dan in de hemel. Een plek waar ik hem nu nog niet had willen hebben, al gun ik hem een leven zonder pijn. En dan morgen de begrafenis van oude beppe, die de mooie leeftijd van 89 bereikt heeft, rustig is overleden na een korte periode van ziekte. En daarnaast ook al die kinderen die nu nog strijden tegen kanker, of strijden tegen beter weten in, waarvan we hopen dat ze nog een mooie tijd hebben. Zo denk ik aan Jurre Jonker en zijn familie, die weten dat ‘uitbehandeld’ de sticker is die geplakt is, maar nu hopelijk nog een mooie tijd samen mogen hebben. Niet uitbehandeld en vol van hoop, Emma en haar ouders. Niet weten hoe het verder echt is met de zoon van Monique Reinders en het gezin maar wetend dat de leukemie weer terug is en dat de strijd weer van voor af aan kan beginnen (tenminste, ik hoop dat er nog gestreden kan worden). En zo zijn er velen meer die strijden tegen kanker, kinderkanker. Vreselijk en hartverscheurend. Het raakt me diep. En toch ben ik blij dat ik mijn Vader mag kennen. Hij, mijn steun, mijn vaste rots van vertrouwen!

Reacties

 • Marijke Hovenga

  says on:
  21 maart 2014 at 22:14

  Lieve Corinda,

  Ik ken je niet, maar via Froukjen ken ik jullie verhaal. Hierdoor diep geraakt bid ik nog vaak voor jou en je familie, dat onze Hemelse Vader jullie troost mag geven. Dankbaar ben ik om te zien dat Hij trouw is.

  Liefs Marijke

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Required fields are marked *

*