Home Page > Blog > Laatste donatie en opheffing stichting

Vorige week is er een bijzonder bezoek gebracht aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.
We hebben hier uit naam van de stichting symbolisch de laatste cheque aan de Prinses Máxima Foundation overhandigd. Samen met Róan zijn ouders, grote zus Femke, zijn pake en beppe en een afgevaardigde van het stichtingbestuur hebben we een kijkje mogen nemen in dit mooie centrum.

Donatie PMC

Foto: Marjolein van Leeuwen van de Prinses Máxima Foundation en Femke van der Wal, grote zus van Róan.

Het Prinses Máxima Centrum is een nieuw centrum in Nederland dat zich specialiseert in kinderoncologie. In het centrum is alle hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie geconcentreerd. Hun missie is het genezen van ieder kind met kanker, met optimale kwaliteit van leven. Het centrum is op initiatief van en in samenspraak met ouders en zorgprofessionals gebouwd. De nauwe samenwerking tussen zorg en research zal leiden tot meer genezing van kinderen met kanker, met daarbij minder nadelige effecten op latere leeftijd. (www.prinsesmaximacentrum.nl)

Voor een impressie zie dit filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=YhNFuLKi_1E

Samen met Róan zijn ouders hebben we heel bewust gekozen voor het doneren van het grootste gedeelte van de overgebleven opbrengst aan dit doel. Kinderen hoeven sinds dit jaar niet meer naar Amerika voor het krijgen van de immuuntherapie. Deze therapie wordt nu ook in het Prinses Máxima Centrum aangeboden. Heel fijn natuurlijk dat hierdoor de zorg een stuk ‘makkelijker’ is geworden.

Het is nu vijf jaar geleden dat Róan is overleden. In die vijf jaar is de kans op genezing van neuroblastoom kanker helaas niet heel veel beter geworden. Onderzoek blijft dus belangrijk. Dit is ook de reden waarom we hebben aangegeven dat we graag willen dat het geld hieraan besteedt wordt. We hopen zo een bijdrage te kunnen leveren aan de genezing van kinderkanker.

Opheffing Stichting Go4Róan
Nu het laatste geld gedoneerd is betekent dit dat Stichting Go4Róan per direct wordt opgeheven. We willen namens deze weg iedereen voor een laatste keer bedanken voor alle betrokkenheid die er rondom het ziek zijn en overlijden van Róan, maar ook nog in de afgelopen jaren is geweest.

We kijken terug op een bewogen periode maar zijn tegelijkertijd ook dankbaar voor alle liefde die er is getoond. Met Róan zijn ouders, zusjes en broertje gaat het naar omstandigheden goed. Ze hebben de draad opgepakt waarbij Róan altijd een onderdeel van het gezin zal zijn. Hij heeft zijn plek in onze harten en zal daar altijd zijn. Dag kanjer. ♥

Reacties

 • Lisbeth

  says on:
  6 december 2018 at 23:32

  Ik heb nog steeds een foto op mijn computer toen roan net geboren was. Zijn 2e naam ysmar staat boven de foto. Klein ventje maar had hem toen al in mijn hart gesloten. Nu na zoveel jaren denk ik er nog regalenatig aan hem. Soms stiekem tijdens het autorijden of wat. Met zijn ouders helaas weinig/geenncontact. Maar roan was het knapste en ondeugende jongetje van de klas geworden.
  lieve romke en Corinda. Ook jullie hebben dapper gestreden en roan boft maar met jullie als ouders. Toppers!! ❤️

 • Wim Brom

  says on:
  6 december 2018 at 19:07

  Lieve familie,
  Nog steeds moet ik soms even aan Róan denken en word ik een beetje bedroefd van de afloop!
  Heb met liefde meegewerkt aan deze actie, maar hoop dat het nooit meer noodzakelijk wordt…
  Alle goeds en liefs van alle Praathuizertjes!

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Required fields are marked *

*